Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wadenoijen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Wadenoijen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina treft u waardevolle details betreffende trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Tiel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1550 en €10100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tiel | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4014
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wadenoijen mei 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Wadenoijen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.3504 uur
1 bocht€4.800 – €8.600€2.600 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.500€4.400 – €7.000Eén dag
Spiltrap€7.700 – €12.400€4.550 – €9.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wadenoijen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wadenoijen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wadenoijen-4014

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Wadenoijen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tiel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tiel. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of direct hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hertog Reinaldlaan 4
 • 4001 RG, Tiel
 • Website: www.tiel.nl
 • E-mailadres: infowmo@tiel.nl
 • Telefoonnummer: 0344637425

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Wadenoijen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen introduceren en informeert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Wadenoijen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wadenoijen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele professionele leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Populaire aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Wadenoijen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn + PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wadenoijen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wadenoijen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie