Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Goy

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in t Goy maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze website vindt u bruikbare beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Houten.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten schommelen tussen €2450 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Houten | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift t Goy april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in t Goy. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.000€2.700 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.700€4.500 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.100€4.750 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in t Goy.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in t Goy is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-t-goy-3997

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in t Goy voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Houten via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Houten. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Houten (https://www.houten.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem aanschaffen die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Onderdoor 25
 • 3995 DW, Houten
 • Website: www.houten.nl
 • E-mailadres: gemeentehuis@houten.nl
 • Telefoonnummer: 0306392611

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO t Goy subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften laten zien en adviseert welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in t Goy.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in t Goy.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in t Goy binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah & RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in t Goy is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in t Goy hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie