Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driebergen-Rijsenburg

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Driebergen-Rijsenburg maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u uitgebreide details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1650 en €8400, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteUtrechtse Heuvelrug | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Driebergen-Rijsenburg juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Driebergen-Rijsenburg. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.650 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.200€2.800 – €5.0004,5 uur
2 bochten€5.900 – €10.100€4.300 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.600 – €12.000€5.150 – €9.700Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Driebergen-Rijsenburg.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Driebergen-Rijsenburg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-driebergen-rijsenburg-3971

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Driebergen-Rijsenburg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Nadien bieden ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem laten plaatsen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mail: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Driebergen-Rijsenburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Driebergen-Rijsenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Driebergen-Rijsenburg.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere bekende traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende adviseurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Driebergen-Rijsenburg binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum & Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Driebergen-Rijsenburg is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Driebergen-Rijsenburg hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 135 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie