Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Utrechtse Heuvelrug

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Utrechtse Heuvelrug biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand bieden wij waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Utrechtse Heuvelrug.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €2150 oplopend tot 8300, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Utrechtse Heuvelrug juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150.
 • Opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Utrechtse Heuvelrug. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.800€2.600 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.000€4.100 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.200 – €13.200€4.900 – €10.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Utrechtse Heuvelrug.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Utrechtse Heuvelrug is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-utrechtse-heuvelrug-3959

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Utrechtse Heuvelrug voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 2
 • 3941 HV , Utrechtse Heuvelrug
 • Website: www.heuvelrug.nl
 • E-mail: info@heuvelrug.nl
 • Telefoonnummer: 0343565600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Utrechtse Heuvelrug subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Utrechtse Heuvelrug.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Utrechtse Heuvelrug.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken verzekeren een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal bekende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Utrechtse Heuvelrug binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Platinum + Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Utrechtse Heuvelrug is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Utrechtse Heuvelrug hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 100 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie