Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woudenberg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Woudenberg verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij handige gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Woudenberg.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €2500 tot zo’n €8400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWoudenberg | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Woudenberg mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Woudenberg. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.250 – €9.200€3.250 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.900€4.200 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €13.200€4.550 – €9.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Woudenberg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Woudenberg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-woudenberg-3931

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Woudenberg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woudenberg met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Woudenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Woudenberg (https://www.woudenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schans 29
 • 3931 KJ, Woudenberg
 • Website: www.woudenberg.nl
 • E-mailadres: loketdekleineschans@gemwoudenberg.nl
 • Telefoonnummer: 0332869165

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Woudenberg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook werkzaam zijn in Woudenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Woudenberg.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere geschikte producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Woudenberg binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Acorn & 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Woudenberg is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Woudenberg hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie