Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Renswoude

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Renswoude biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina treft u uitgebreide adviezen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Renswoude.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 tot zo’n €9900, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Renswoude | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Renswoude juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Renswoude. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.750 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.100€3.050 – €6.4005 uur
Twee bochten€6.050 – €11.700€3.950 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.500€5.150 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Renswoude.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Renswoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-renswoude-3927

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Renswoude voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renswoude met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Renswoude. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Renswoude (https://www.renswoude.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift uitzoeken die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 4
 • 3927 BD, Renswoude
 • Website: www.renswoude.nl
 • E-mailadres: wmo@renswoude.nl
 • Telefoonnummer: 0318578154

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Renswoude lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en vertelt welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Renswoude.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Renswoude.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele populaire fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Renswoude binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah of TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Renswoude is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Renswoude werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 125 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie