Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijkerk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nijkerk maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze site bekijkt u uitgebreide tips met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Nijkerk.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1800 en €8700, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNijkerk | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Nijkerk mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Nijkerk. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.800 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.500€2.950 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.450 – €10.000€4.300 – €8.000Eén dag
Spiltrap€8.050 – €13.700€4.800 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijkerk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijkerk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nijkerk-3861

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nijkerk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nijkerk via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nijkerk. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nijkerk (https://www.nijkerk.eu).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem uitkiezen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kolkstraat 27
 • 3861 AK, Nijkerk
 • Website: www.nijkerk.eu
 • E-mailadres: loketmo@nijkerk.eu
 • Telefoonnummer: 14033

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Nijkerk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en informeert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Nijkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Nijkerk.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Nijkerk in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa + 123 traplift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nijkerk is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nijkerk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie