Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harderwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Harderwijk biedt uitkomst! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige tips aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Harderwijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2450 oplopend tot 10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Harderwijk | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3844
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Harderwijk mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Harderwijk. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.300 – €8.300€3.150 – €5.4001/2 dag
2 bochten€5.900 – €11.000€3.600 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.900 – €12.100€5.050 – €9.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Harderwijk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harderwijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-harderwijk-3844

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Harderwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Harderwijk d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Harderwijk. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Harderwijk (https://www.harderwijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem kopen die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Havendam 56
 • 3841 AA, Harderwijk
 • Website: www.harderwijk.nl
 • E-mail: contact@meerinzicht.nl
 • Telefoonnummer: 0341411911

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Harderwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Harderwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Harderwijk.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele goede merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten garanderen een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende goede traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Populaire dealers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Harderwijk binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa of TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Harderwijk is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Harderwijk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie