Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Soest

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Soest verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Soest.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2050 tot maar liefst €8000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSoest | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3764
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Soest juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Soest. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.100€2.750 – €6.100halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.000€4.500 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.800€4.550 – €10.400Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Soest.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Soest kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-soest-3764

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Soest voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Soest via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Soest. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Soest (https://www.soest.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kopen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3762 AV, Soest
 • Website: www.soest.nl
 • E-mail: ingangzorgwerkeninkomen@soest.nl
 • Telefoonnummer: 0356093411

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Soest onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden tonen en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Soest.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Soest.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse betrouwbare traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele professionele producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Soest binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Handicare & RecentLift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Soest is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Soest hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie