Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeist

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zeist kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Hieronder vindt u handige details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Zeist.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1600 & €8900, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zeist | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3705
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Zeist mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Zeist. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.400€2.500 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.600€4.100 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €14.300€5.550 – €9.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeist.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zeist is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zeist-3705

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Zeist voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zeist via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zeist. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zeist (https://www.zeist.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotlaan 20
 • 3701 GK, Zeist
 • Website: www.zeist.nl
 • E-mailadres: zeist@zeist.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zeist bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Zeist.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zeist.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 bekende fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 bekende merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Zeist in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Otolift + Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zeist is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zeist werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie