Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwegein

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nieuwegein kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina treft u nuttige beschrijvingen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Nieuwegein.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2200 oplopend tot 9400, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Nieuwegein | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3435
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Nieuwegein mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuwegein. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.900€2.750 – €5.600Dagdeel
2 bochten€6.450 – €10.100€3.550 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.900€5.500 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwegein.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwegein is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nieuwegein-3435

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuwegein voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwegein met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Nieuwegein. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Nieuwegein (https://www.nieuwegein.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift uitzoeken die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadsplein 1
 • 3431 LZ, Nieuwegein
 • Website: www.nieuwegein.nl
 • E-mail: wmo@nieuwegein.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Nieuwegein subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen tonen en vertelt welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Nieuwegein.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nieuwegein.

Populaire merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 goede traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe. Bekende aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Nieuwegein binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn en PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuwegein is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwegein hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie