Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Montfoort

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Montfoort vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en probleemloos van uw hele huis genieten. Op deze webpagina bieden wij uitgebreide gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Montfoort.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2200 tot maar liefst €9500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Montfoort | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Montfoort juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.900 of meer.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Montfoort. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.650 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.900€2.900 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.600 – €11.700€4.150 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €13.100€5.250 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Montfoort.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Montfoort kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-montfoort-3417

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Montfoort voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montfoort met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Montfoort. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Montfoort (https://www.montfoort.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Om ‘t Hof 8
 • 3417 JA, Montfoort
 • Website: www.montfoort.nl
 • E-mail: wmo.loket@woerden.nl
 • Telefoonnummer: 0348470544

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Montfoort subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen tonen en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Montfoort.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Montfoort.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse populaire producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Bekende verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Montfoort al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa & Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Montfoort is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Montfoort hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie