Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hardinxveld-Giessendam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Hardinxveld-Giessendam maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht bekijkt u handige specificaties inzake trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Hardinxveld-Giessendam.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Hardinxveld-Giessendam | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3372
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Hardinxveld-Giessendam juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hardinxveld-Giessendam. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.800 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.300 – €9.300€2.500 – €5.400Dagdeel
2 bochten€6.400 – €10.600€4.450 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.700 – €13.100€5.150 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hardinxveld-Giessendam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hardinxveld-Giessendam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hardinxveld-giessendam-3372

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hardinxveld-Giessendam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardinxveld-Giessendam met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hardinxveld-Giessendam (https://www.hardinxveld-giessendam.nl/).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Hardinxveld-Giessendam subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Hardinxveld-Giessendam.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hardinxveld-Giessendam.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende populaire producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende specialisten van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Hardinxveld-Giessendam binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum en PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hardinxveld-Giessendam is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hardinxveld-Giessendam communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 130 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie