Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwijndrecht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zwijndrecht vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina treft u handige tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Zwijndrecht.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 tot zo’n €8100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zwijndrecht | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Zwijndrecht mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zwijndrecht. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.100 – €9.800€2.750 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €11.200€3.600 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.700€4.750 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwijndrecht.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwijndrecht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zwijndrecht-3331

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zwijndrecht voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwijndrecht binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zwijndrecht. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zwijndrecht (https://www.zwijndrecht.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of snel hulp aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 3
 • 3331 BT, Zwijndrecht
 • Website: www.zwijndrecht.nl
 • E-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0787708910

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Zwijndrecht bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook leveren in Zwijndrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zwijndrecht.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele betrouwbare merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Zwijndrecht al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp of TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zwijndrecht is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zwijndrecht communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie