Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerjansdam

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Heerjansdam maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina vindt u waardevolle tips betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Zwijndrecht.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2300 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zwijndrecht | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Heerjansdam april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Heerjansdam. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€5.400 – €9.500€3.300 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.800€3.850 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €12.200€5.550 – €9.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heerjansdam.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heerjansdam kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-heerjansdam-2995

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heerjansdam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwijndrecht via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zwijndrecht. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zwijndrecht (https://www.zwijndrecht.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 3
 • 3331 BT, Zwijndrecht
 • Website: www.zwijndrecht.nl
 • E-mail: gemeente@zwijndrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0787708910

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Heerjansdam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Heerjansdam.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heerjansdam.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Heerjansdam binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum + Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heerjansdam is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heerjansdam werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie