Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ottoland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Ottoland maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare details inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2500 tot wel €8900, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2975
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Ottoland juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Ottoland. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.600 – €2.200halve dag
1 bocht€4.750 – €8.400€2.900 – €5.1005 uur
2 bochten€6.400 – €10.600€4.150 – €7.1006 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.000€5.300 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ottoland.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ottoland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ottoland-2975

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ottoland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Mensen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Ottoland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere liften demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw situatie. Veel winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Ottoland.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Ottoland.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 goede traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele erkende producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Ottoland binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa + RecentLift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ottoland is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ottoland verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie