Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waal

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Waal maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website leest u nuttige details over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schommelen tussen €1700 & €8900, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2968
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Waal mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900 of meer.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Waal. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.550 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.400 – €8.800€2.900 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.900€3.700 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €14.200€5.400 – €10.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Waal.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Waal is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waal-2968

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Waal voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type aanschaffen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Waal onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Waal.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Waal.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende goede merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Waal binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator of TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Waal is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Waal hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie