Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwpoort

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Nieuwpoort maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website leest u bruikbare details betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2450 tot wel €8700, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Molenlanden | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2965
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Nieuwpoort juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nieuwpoort. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.800€3.050 – €5.8005 uur
2 bochten€6.100 – €10.800€4.400 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.850 – €14.400€5.500 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwpoort.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwpoort kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nieuwpoort-2965

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuwpoort voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Molenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model aanschaffen dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Nieuwpoort lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook liften monteren in Nieuwpoort.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nieuwpoort.

Goede merken
In ons land zijn enkele erkende fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten garanderen een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Nieuwpoort binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah & Heymer verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuwpoort is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuwpoort werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie