Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kinderdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Kinderdijk kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site leest u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1850 tot maar liefst €10200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2961
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Kinderdijk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.250.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Kinderdijk. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.200€2.650 – €6.900Dagdeel
Twee bochten€5.500 – €11.700€4.000 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.600 – €12.100€5.450 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kinderdijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kinderdijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kinderdijk-2961

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kinderdijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten monteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Kinderdijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook leveren in Kinderdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Kinderdijk.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Kinderdijk binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Platinum & Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kinderdijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kinderdijk verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie