Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krimpen aan de Lek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Krimpen aan de Lek maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website leest u praktische specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1800 tot wel €8500, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Krimpenerwaard | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Krimpen aan de Lek mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Krimpen aan de Lek. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€2.500 – €5.1005 uur
2 bochten€6.250 – €10.500€3.800 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€8.400 – €12.600€5.550 – €9.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Krimpen aan de Lek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Krimpen aan de Lek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-krimpen-aan-de-lek-2931

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Krimpen aan de Lek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift selecteren die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Krimpen aan de Lek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Krimpen aan de Lek.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Krimpen aan de Lek.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse grote ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Krimpen aan de Lek binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare en Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Krimpen aan de Lek is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Krimpen aan de Lek benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 100 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie