Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ammerstol

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Ammerstol biedt uitkomst! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bieden wij handige informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1950 tot wel €8100, incl. montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Krimpenerwaard | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2865
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ammerstol mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ammerstol. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.700 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.800€4.450 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.400€5.500 – €9.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ammerstol.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ammerstol kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ammerstol-2865

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ammerstol voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen hulp aanvragen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Ammerstol subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere modellen tonen en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Ammerstol.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Ammerstol.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Ammerstol binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ammerstol is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ammerstol verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie