Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gouderak

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Gouderak verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de tarieven, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2400 tot maar liefst €8200, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKrimpenerwaard | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Gouderak mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.000.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Gouderak. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.800 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.800€3.500 – €6.8005 uur
2 bochten€6.300 – €11.000€3.800 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.550 – €12.900€5.300 – €9.8005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gouderak.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Gouderak kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-gouderak-2831

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Gouderak voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een lift laten monteren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Gouderak onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Gouderak.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Gouderak.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere grote traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Gouderak binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Minivator of 123 traplift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gouderak is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gouderak benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie