Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berkenwoude

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Berkenwoude biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide informatie betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1650 tot maar liefst €8600, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Krimpenerwaard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Berkenwoude april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Berkenwoude. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.000€3.100 – €6.8005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.100€4.400 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.550 – €13.200€5.200 – €9.5006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Berkenwoude.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berkenwoude is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-berkenwoude-2825

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Berkenwoude voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Berkenwoude zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften introduceren en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Berkenwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Berkenwoude.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal populaire producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Berkenwoude in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp of TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Berkenwoude is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Berkenwoude verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie