Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krimpenerwaard

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Krimpenerwaard kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker vindt u praktische gegevens ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en veiligheid. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2000 tot maar liefst €8300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Krimpenerwaard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Krimpenerwaard april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.100 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Krimpenerwaard. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.300€2.850 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.300€4.400 – €7.2006 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.900€5.550 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Krimpenerwaard.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Krimpenerwaard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-krimpenerwaard-2855

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Krimpenerwaard voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Krimpenerwaard zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen introduceren en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Krimpenerwaard.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Krimpenerwaard.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende leveranciers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf goede producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Krimpenerwaard binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp en TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Krimpenerwaard is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Krimpenerwaard werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie