Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haastrecht

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Haastrecht maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u handige tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Krimpenerwaard | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Haastrecht juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 incl. montage.
 • Opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Haastrecht. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.550 – €8.300€3.250 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €10.000€4.050 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€5.100 – €10.200Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Haastrecht.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Haastrecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-haastrecht-2850

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Haastrecht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Haastrecht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte systemen laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Haastrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Haastrecht.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal betrouwbare producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse goede ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Haastrecht binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp + Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haastrecht is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Haastrecht benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie