Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stolwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Stolwijk kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina bekijkt u nuttige specificaties betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2050 tot wel €9200, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Krimpenerwaard | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Stolwijk mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.000 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Stolwijk. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.300€2.500 – €6.200halve dag
Twee bochten€5.850 – €10.900€4.300 – €7.6001 dag
Spiltrap€7.950 – €13.900€5.450 – €9.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Stolwijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Stolwijk kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stolwijk-2821

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Stolwijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Krimpenerwaard. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Stolwijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en geeft aan welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Stolwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Stolwijk.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten waarborgen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf geschikte traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Stolwijk al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah of 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stolwijk is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Stolwijk benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie