Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moerkapelle

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Moerkapelle maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder bieden wij nuttige informatie omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Zuidplas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1500 en €9900, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZuidplas | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2751
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Moerkapelle mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Moerkapelle. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.400€3.050 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.100€3.650 – €7.7006 uur
Spiltrap€7.800 – €14.200€4.600 – €10.5005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Moerkapelle.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Moerkapelle is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-moerkapelle-2751

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Moerkapelle voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zuidplas binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zuidplas. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2914 KM, Zuidplas
 • Website: www.zuidplas.nl
 • E-mailadres: gemeente@zuidplas.nl
 • Telefoonnummer: 0180330300

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Moerkapelle zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en informeert welk merk/model voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Moerkapelle.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Moerkapelle.

Goede merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 geschikte producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Moerkapelle binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator en PractiComfort hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Moerkapelle is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Moerkapelle werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie