Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Benthuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Benthuizen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2100 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlphen aan den Rijn | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Benthuizen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Benthuizen. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.750 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.500 – €9.800€2.500 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.500€3.600 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.700€4.500 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Benthuizen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Benthuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-benthuizen-2731

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Benthuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Benthuizen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Benthuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Benthuizen.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Benthuizen binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa of RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Benthuizen is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Benthuizen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie