Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Lier

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in De Lier vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina bekijkt u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 oplopend tot 8400, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWestland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2678
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift De Lier april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in De Lier. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.300€3.500 – €5.5005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.500€3.750 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.400 – €14.100€4.750 – €9.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in De Lier.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Lier kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-de-lier-2678

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in De Lier voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 incl. plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westland. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mailadres: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO De Lier subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en informeert welk soort lift matcht met uw budget en situatie. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in De Lier.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in De Lier.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende geschikte leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf bekende traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in De Lier binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in De Lier is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Lier benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie