Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bleiswijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Bleiswijk biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht bieden wij waardevolle gegevens betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lansingerland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1750 tot zo’n €9600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Lansingerland | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Bleiswijk juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Bleiswijk. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.950 – €9.300€2.600 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €10.700€3.600 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.700€5.000 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bleiswijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Bleiswijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bleiswijk-2665

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Bleiswijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lansingerland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lansingerland. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Lansingerland (https://www.lansingerland.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tobias Asserlaan 1
 • 2662 SB, Lansingerland
 • Website: www.lansingerland.nl
 • E-mail: info@lansingerland.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Bleiswijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Bleiswijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Bleiswijk.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 bekende leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken beloven een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 professionele traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Gerenommeerde verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Bleiswijk in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum en PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bleiswijk is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bleiswijk hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie