Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delfgauw

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Delfgauw kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site leest u waardevolle adviezen inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Pijnacker-Nootdorp.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot maar liefst €9600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeentePijnacker-Nootdorp | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Delfgauw april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Delfgauw. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.850 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €9.000€3.250 – €5.9001/2 dag
2 bochten€5.650 – €11.500€4.150 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €12.600€5.250 – €10.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Delfgauw.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Delfgauw kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-delfgauw-2645

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Delfgauw voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pijnacker-Nootdorp binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (https://www.pijnacker-nootdorp.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oranjeplein 1
 • 2641 EZ, Pijnacker-Nootdorp
 • Website: www.pijnacker-nootdorp.nl
 • E-mail: info@pijnacker-nootdorp.nl
 • Telefoonnummer: 14015

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Delfgauw bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen introduceren en adviseert welk model voldoet aan uw woning en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Delfgauw.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Delfgauw.

Goede merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Grote montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Delfgauw binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn of RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Delfgauw is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Delfgauw verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie