Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwammerdam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Zwammerdam maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina treft u handige tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 tot zo’n €10200, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlphen aan den Rijn | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2471
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Zwammerdam juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zwammerdam. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.700 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.200€2.600 – €5.0005 uur
2 bochten€6.550 – €11.800€4.200 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.800€4.850 – €10.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwammerdam.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwammerdam kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zwammerdam-2471

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zwammerdam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Zwammerdam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zwammerdam.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zwammerdam.

Professionele merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 professionele leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Zwammerdam binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa en 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zwammerdam is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zwammerdam hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie