Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zevenhoven

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Zevenhoven biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker bieden wij nuttige details t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 tot maar liefst €8000, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNieuwkoop | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Zevenhoven april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of meer.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Zevenhoven. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.200 – €9.200€2.850 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.150 – €10.900€3.700 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.900€5.150 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zevenhoven.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zevenhoven is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zevenhoven-2435

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zevenhoven voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Nieuwkoop. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model selecteren dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mailadres: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Zevenhoven onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Zevenhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zevenhoven.

Professionele merken
In ons land zijn enkele goede traplift bouwers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende professionele traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Zevenhoven in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift en Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zevenhoven is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zevenhoven communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie