Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noorden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Noorden biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via deze website vindt u handige specificaties inzake trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1950 oplopend tot 9100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Nieuwkoop | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Noorden mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Noorden. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.200€2.650 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.450 – €11.000€4.300 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.300 – €14.200€5.350 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noorden.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Noorden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 45% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-noorden-2431

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Noorden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nieuwkoop. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem aanschaffen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mail: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Noorden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen introduceren en informeert u over welk model rijmt met uw woning en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Noorden.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Noorden.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere grote merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Grote specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Noorden binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn + RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Noorden is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Noorden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie