Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hazerswoude-Dorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hazerswoude-Dorp kan u daarbij helpen! Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u waardevolle specificaties inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 tot maar liefst €8700, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Alphen aan den Rijn | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Hazerswoude-Dorp juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.350 incl. montage.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Hazerswoude-Dorp. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.350 – €9.200€2.900 – €6.000Dagdeel
2 bochten€5.650 – €11.200€3.600 – €8.000Eén dag
Spiltrap€8.150 – €13.800€5.150 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hazerswoude-Dorp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hazerswoude-Dorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hazerswoude-dorp-2391

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Hazerswoude-Dorp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 6 weken. Daarna bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type uitkiezen die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Hazerswoude-Dorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Hazerswoude-Dorp.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hazerswoude-Dorp.

Populaire merken
In uw omgeving zijn enkele goede ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf bekende merken De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Hazerswoude-Dorp in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift en TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hazerswoude-Dorp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hazerswoude-Dorp benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie