Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roelofarendsveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Roelofarendsveen maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u praktische informatie betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €1600 tot wel €9900, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Kaag en Braassem | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2371
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Roelofarendsveen juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Roelofarendsveen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.050 – €9.200€2.950 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.500€4.350 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.800€4.650 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Roelofarendsveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Roelofarendsveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-roelofarendsveen-2371

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Roelofarendsveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kaag en Braassem. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mail: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Roelofarendsveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Roelofarendsveen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Roelofarendsveen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 geschikte fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele bekende traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Roelofarendsveen binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator en Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Roelofarendsveen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Roelofarendsveen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie