Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wateringen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Wateringen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Hieronder bekijkt u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1500 oplopend tot 9100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWestland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Wateringen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Wateringen. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.800€3.050 – €5.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.600 – €10.000€3.550 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €14.300€5.500 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wateringen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wateringen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wateringen-2291

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Wateringen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westland. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Wateringen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere liften demonstreren en informeert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Wateringen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wateringen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele goede producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Grote verkopers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Wateringen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare en Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wateringen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wateringen communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal ligt dat tussen de 120 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie