Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leidschendam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Leidschendam maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina bieden wij bruikbare specificaties inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leidschendam-Voorburg.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2300 & €9800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeidschendam-Voorburg | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Leidschendam juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.600 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Leidschendam. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€4.850 – €9.100€2.600 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.150 – €11.700€4.200 – €8.000Eén dag
Spiltrap€8.400 – €12.200€5.350 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leidschendam.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leidschendam is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-leidschendam-2264

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Leidschendam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leidschendam-Voorburg via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leidschendam-Voorburg (https://www.lv.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Wilhelminalaan 2
 • 2264 BM, Leidschendam-Voorburg
 • Website: www.lv.nl
 • E-mail: info@leidschendam-voorburg.nl
 • Telefoonnummer: 14070

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Leidschendam subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen introduceren en informeert u over welk systeem matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bieden wij merken en winkels die ook actief zijn in Leidschendam.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Leidschendam.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en goede after service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Leidschendam binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator + PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Leidschendam is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Leidschendam verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie