Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leidschendam-Voorburg

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Leidschendam-Voorburg vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide gegevens over trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Leidschendam-Voorburg.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot wel €9500, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeidschendam-Voorburg | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Leidschendam-Voorburg mei 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Leidschendam-Voorburg. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.200€3.350 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.500 – €10.700€4.150 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.200 – €12.600€5.300 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leidschendam-Voorburg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Leidschendam-Voorburg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-leidschendam-voorburg-2271

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Leidschendam-Voorburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leidschendam-Voorburg d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leidschendam-Voorburg (https://www.lv.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitkiezen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Wilhelminalaan 2
 • 2264 BM, Leidschendam-Voorburg
 • Website: www.lv.nl
 • E-mailadres: info@leidschendam-voorburg.nl
 • Telefoonnummer: 14070

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Leidschendam-Voorburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Leidschendam-Voorburg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Leidschendam-Voorburg.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere erkende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Leidschendam-Voorburg al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa + PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Leidschendam-Voorburg is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Leidschendam-Voorburg hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie