Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Noordwijk maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder leest u praktische details met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, technische details, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Noordwijk.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2450 tot maar liefst €8900, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordwijk | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Noordwijk juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Noordwijk. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.800 – €9.800€3.250 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.700€4.100 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.850 – €13.400€4.550 – €9.7006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordwijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noordwijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-noordwijk-2201

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Noordwijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordwijk door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordwijk. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordwijk (https://www.noordwijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type selecteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Voorstraat 42
 • 2201 HW, Noordwijk
 • Website: www.noordwijk.nl
 • E-mailadres: lokaalloket@noordwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0713617600

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Noordwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Noordwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Noordwijk.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal professionele fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de montage van een traplift in Noordwijk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn of Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Noordwijk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Noordwijk communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie