Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hillegom

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Hillegom maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u handige adviezen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hillegom.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 tot zo’n €9100, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHillegom | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Hillegom juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hillegom. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.950 – €8.700€3.050 – €6.500halve dag
2 bochten€6.300 – €11.100€4.000 – €7.1001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.600€5.250 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hillegom.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hillegom is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hillegom-2180

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Hillegom voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hillegom met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hillegom. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hillegom (https://www.hillegom.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift uitzoeken die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 115
 • 2181 EC, Hillegom
 • Website: www.hillegom.nl
 • E-mailadres: info@hillegom.nl
 • Telefoonnummer: 140252

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Hillegom lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw woning en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Hillegom.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Hillegom.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 geschikte producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Hillegom binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn en Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hillegom is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hillegom communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie