Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zandvoort

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Zandvoort vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Onderstaand bekijkt u uitgebreide details aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zandvoort.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2100 tot maar liefst €9100, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZandvoort | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Zandvoort juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Zandvoort. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.850 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.450 – €9.500€2.750 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.100€4.100 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.900€4.750 – €10.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zandvoort.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Zandvoort kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zandvoort-2041

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Zandvoort voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zandvoort door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zandvoort. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zandvoort (https://www.zandvoort.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een model laten plaatsen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Davidscarré 1
 • 2042 LZ, Zandvoort
 • Website: www.zandvoort.nl
 • E-mail: loket@zandvoort.nl
 • Telefoonnummer: 0235740450

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Zandvoort vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen laten zien en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Zandvoort.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Zandvoort.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal erkende traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende populaire ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Zandvoort binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Otolift & 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zandvoort is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zandvoort benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie