Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bentveld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Bentveld verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website leest u uitgebreide beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de tarieven, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zandvoort.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1800 & €8900, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Zandvoort | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Bentveld juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Bentveld. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.500 – €8.600€2.700 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.300€3.700 – €7.3001 dag
Wenteltrap€8.550 – €12.500€4.700 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bentveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bentveld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bentveld-2116

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bentveld voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zandvoort d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zandvoort. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Zandvoort (https://www.zandvoort.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem selecteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Louis Davidscarré 1
 • 2042 LZ, Zandvoort
 • Website: www.zandvoort.nl
 • E-mail: loket@zandvoort.nl
 • Telefoonnummer: 0235740450

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Bentveld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen introduceren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Bentveld.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Bentveld.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare merken actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf grote traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Bentveld binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bentveld is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bentveld communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie