Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spaarnwoude

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Spaarnwoude biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via deze website leest u handige adviezen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1700 tot maar liefst €9000, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Spaarnwoude juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Spaarnwoude. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€5.450 – €8.800€3.200 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.700€3.650 – €7.2006 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.100€4.850 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Spaarnwoude.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Spaarnwoude is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-spaarnwoude-2064

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Spaarnwoude voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een model laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Spaarnwoude zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Spaarnwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Spaarnwoude.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Spaarnwoude binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare & 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Spaarnwoude is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Spaarnwoude communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie