Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velserbroek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Velserbroek kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten liggen tussen de €2450 en €9000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Velsen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Velserbroek mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Velserbroek. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.800€2.900 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.200€4.450 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.500 – €12.100€5.200 – €10.7006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Velserbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Velserbroek kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-velserbroek-1991

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Velserbroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Velsen. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift uitzoeken die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mail: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Velserbroek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende stoelliften tonen en informeert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Velserbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Velserbroek.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf professionele fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers verzekeren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Velserbroek binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah en Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Velserbroek is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Velserbroek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie