Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Driehuis

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Driehuis vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina leest u uitgebreide details m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de producten werken, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Velsen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Velsen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Driehuis juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Driehuis. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.200€3.150 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.100€3.600 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €13.500€5.000 – €9.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Driehuis.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Driehuis is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-driehuis-1985

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Driehuis voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Velsen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mail: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Driehuis vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal liften introduceren en vertelt welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Driehuis.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Driehuis.

Bekende merken
In ons land zijn meerdere goede merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Driehuis al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp + Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Driehuis is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Driehuis communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie