Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJmuiden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in IJmuiden vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert leest u praktische adviezen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2050 tot zo’n €8500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Velsen | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1973
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift IJmuiden mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in IJmuiden. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.100€2.800 – €6.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.700€3.900 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.500€5.150 – €9.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in IJmuiden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in IJmuiden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 45% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ijmuiden-1973

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in IJmuiden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Velsen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mail: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO IJmuiden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen tonen en informeert welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook actief zijn in IJmuiden.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in IJmuiden.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende grote merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in IJmuiden binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn of Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in IJmuiden is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in IJmuiden verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 105 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie