Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijk aan Zee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wijk aan Zee verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder vindt u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Beverwijk.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2250 tot wel €9700, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBeverwijk | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Wijk aan Zee juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Wijk aan Zee. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.850 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.800€3.150 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.300€4.350 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.400€5.200 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijk aan Zee.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wijk aan Zee is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wijk-aan-zee-1949

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wijk aan Zee voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beverwijk binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beverwijk. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beverwijk (https://www.beverwijk.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsplein 48
 • 1948 LC, Beverwijk
 • Website: www.beverwijk.nl
 • E-mailadres: info@beverwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0251256256

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Wijk aan Zee zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften introduceren en adviseert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Wijk aan Zee.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wijk aan Zee.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere populaire merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele populaire merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Betrouwbare specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Wijk aan Zee binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Heymer verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wijk aan Zee is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wijk aan Zee werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie