Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beverwijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Beverwijk kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website bieden wij uitgebreide adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Beverwijk.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten variëren tussen €1550 & €9900, inclusief plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Beverwijk | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Beverwijk juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Beverwijk. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €9.000€2.850 – €5.800halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.600€3.600 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.850 – €13.400€4.700 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beverwijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beverwijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beverwijk-1941

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Beverwijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beverwijk met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beverwijk. Burgers met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Beverwijk (https://www.beverwijk.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitkiezen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stationsplein 48
 • 1948 LC, Beverwijk
 • Website: www.beverwijk.nl
 • E-mail: info@beverwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0251256256

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Beverwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende modellen tonen en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Beverwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Beverwijk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse populaire traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Betrouwbare specialisten van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Beverwijk binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp & TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beverwijk is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Beverwijk werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie