Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Castricum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Castricum kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige gegevens m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Castricum.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1700 en €8800, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Castricum | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Castricum april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.600 of meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Castricum. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €9.200€3.200 – €5.000Dagdeel
Meerdere bochten€6.050 – €11.900€4.050 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €12.900€5.400 – €9.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Castricum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Castricum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-castricum-1906

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Castricum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Castricum via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Castricum. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Castricum (https://www.castricum.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift laten monteren die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1902 CA, Castricum
 • Website: www.castricum.nl
 • E-mailadres: gemeentebestuur@castricum.nl
 • Telefoonnummer: 140251

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Castricum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk model past bij de situatie en het budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u winkels en producenten die ook leveren in Castricum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Castricum.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal professionele merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse professionele ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Bekende installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Castricum binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa + 123 traplift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Castricum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Castricum werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie